search
حلقه سفید

کاربرد کانونیکال canonical در سئو سایت

اشتراک گذاری در :
انتشار : 1399/09/19
کاربرد کانونیکال canonical در سئو سایت

کاربرد کانونیکال canonical در سئو سایت سئو سایت بعد از طراحی سایت مهمترین کاری است که شما باید برای توسعه کسب و کار خود بر پایه دیجیتال مارکتینگ انجام دهید. برای اینکه موتور جستجوگر گوگل وب سایت شما به درستی شناسایی کند و شما از روند ها و خزش های آن در وب سایت خود آشنا شوید، بهتر از کنسول جستجوی گوگل استفاده نمایید. خزنده گوگل در وب سایت شما شروع به جستجو می نماید و هر صفحه ای را که می یابد اصطلاحا ایندکس می کند. گوگل صفحات سایت شما را در آدرس های مختلفی یافته و ایندکس می نماید. این باعث می شود محتوای وب سایت شما از نظر گوگل تکراری باشد. گوگل نسبت به محتوای تکراری بسیار حساس است و سایت های دارای محتوای تکراری را به شدت جریمه می کند.

ممکن است شما تصور درستی از محتوای تکراری در وب سایت خود نداشته باشید. برای مشاهده این موضوع می توانید در موتور جستجو گر گوگل وب سایت خود را با چهار properties مختلف ثبت کنید.زیرا دامنه شما با در نظر گرفتن www و https می تواند به 4 صورت نمایش داده شود. این چهار صورت به شکل زیر هستند

http://yourdomain

http://www.yourdomain

https://yourdomain

https://www.yourdomain

پس از چند روز متوجه خواهید شد که در این دامنه ها گوگل برخی از دامنه های شما را ایندکس نمی کند . اصطلاحا آنها را Excluded می نماید. دلیل این موضوع چیست؟ این اتفاق به خاطر این رخ می دهد که گوگل وب سایت شما را در دامنه های مختلف شناسایی کرده است وبا ایندکس کردن یک صفحه در یک دامنه، سایر دامنه ها را محتوایی تکراری قلمداد کرده و از لیست ایندکس خود خارج می کند که اصطلاحا Excluded گفته می شود. در این شرایط سئو سایت شما به جای یک سایت در 4 سایت پخش می شود، زیرا خزنده گوگل بصورت دلخواه یکی از صفحات این دامنه ها را انتخاب کرده و آن را ایندکس می نماید. اگر شما 100 مقاله در وب سایت خود داشته باشید، گوگل سایت شما را با تعداد دلخواهی از مقالات جداگانه ایندکس خواهد نمود.

برای حل این مشکل تگی به نام کانونیکال canonical وجود داردکه به خزنده گوگل اعلامی می کند که کدام دامنه دامنه اصلی وب سایت شما است و باید ایندکس شود. البته این یک پیشنهاد است و در سایت خزنده گوگل خود تصمیم خواهد گرفت از کدام دامنه برای ایندکس استفاده کند. با قرار این تگ در تک تک صفحات وضعیت کانونیکال صفحات مشخص می گردد.

در مثال فوق اگر این صفحه در url دیگری مانند http://www.yourdomain/page باز شود، خزنده گوگل متوجه خواهد شد که این صفحه در این آدرس نباید ایندکس شده و در آدرسی که در کانونیکال مشخص گردیده است ایندکس خواهد شد.

منبع :
مهدی نوری
میشه بیشتر توضیح بدید
1399/10/24